Sub Menu

Κείμενα/έργα μελών και Κριτικές (εκτός Αρχείου)

There are 2167 listings and 3770 reviews.

Eίσοδος Μελών

Who's Online

Έχουμε 1815 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να υπηρετήσουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας, που έχει δώσει τόσα πολλά στον κόσμο. Επιθυμία μας  είναι να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία, με την δικιά σας βοήθεια και συμμετοχή .

Reviews written by dimitraemi

59 results - showing 16 - 30 1 2 3 4 Αποτελέσματα ανα σελίδα:
 
Άλλο
 

Αναμφίβολα οι στοχασμοί σου, αντανακλούν την καθημερινή μίζερη πραγματικότητα. Σαφώς, απο όλες αυτές τις καταστάσεις κάποιοι άλλοι πλουτίζουν εις βάρος μας. Όμως και εμείς οι ίδιοι φαντασιωθήκαμε (οι περισσότεροι) μέσω του "εύκολου" χρήματος-του δανεισμού, τα όνειρα μας να γίνονται πραγματικότητα. Απλώσαμε το χέρι μας,εκεί που πραγματικά δεν έφτανε. Και όσο πωρωνόμασταν να αγγίξουμε το όνειρο, τόσο αυτό αποκάλυπτε την πραγματική του φύση. Γίναμε αυτόχειρες των καταστροφικών συνέπειων της ίδιας μας της ζωής, της ύπαρξης.
Κι ενόσω βλέπουμε, οτι βουλιάζουμε στον βούρκο, τόσο πιο πολύ αφήνουμε κάποιους άλλους, είτε λέγονται τράπεζες, είτε τοκογλύφοι, είτε πιστωτικές κάρτες, να μας πασπαλίζουνε καμουφλαρισμένους εφιάλτες για πολύχρωμα μεταξωτά όνειρα.
Έτσι, ζούμε πλέον μόνο και μόνο για να ξεχρεώνουμε τα απατηλά μας όνειρα, όνειρα που στο τέλος, σιχαθήκαμε και μόνο που τα ονειρευτήκαμε.
Η απάντηση μου αφορά, μόνο αυτούς, που δυστυχώς είναι πολλοί, που με ελαφρά την καρδια, αρπάζουν απλόχερα δάνεια χωρίς να σκέφτονται οτι θα πρέπει να τα αποπληρώνουν για μια ζωή. Για όλους αυτούς, που βγαίνουν σε εκπομπές, όπως η γνωστή του καναλιού Alpha και ελπίζουν ως δια μαγείας ότι, ο οικονομικός σύμβουλος θα τους βγάλει απο τη μιζέρια.
Έλεος, ας ξεστραβωθούμε επιτέλους. Δε με νοιάζει να πάω εκδρομή σε χιονισμένα τοπία, θα γλυτώσω και το εορτοδάνειο, ας μην ψωνίσω τα Χριστούγεννα επώνυμα δώρα, ας μην επιδειχτώ στους συναδέλφους για το πόσο ακριβά δώρα έκανα ή έλαβα στις γιορτές, ή για το πόσα ακριβά και πολλά δώρα έκανα στα παιδιά μου.
Αν και αυτά που έγραψα είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος...

kate, σωστοί οι στοχασμοί σου, αλλά με εξέπληξε για άλλη μια φορά η στροφή που χεις κάνει. Όμως επειδή είμαι αθεράπευτα ρομαντική, προτιμώ να μη διαβάζω στοχασμούς ή δοκίμια ή...., αλλά θέλω όταν γράφω ή διαβάζω κάτι να ταξιδεύω, μακριά απο όλα όσα με προβληματίζουν. Όμως αυτή τη φορά έκανα την εξαίρεση...
Reviewed by dimitraemi
December 16, 2009
Report this review
 
 
Ποίηση
 

Αυτοί οι στίχοι θα μου ταιριάζανε να τους ακούσω σε ένα ροκ τραγούδι. Ποιοτικοί στίχοι!
Reviewed by dimitraemi
December 13, 2009
Report this review
 
 
Ποίηση
 

Πολύ λίγο το 5, που καλούμαι να το βαθμολογήσω! Αριστούργημα. Συγχαρητήρια και καλώς ήρθες
Reviewed by dimitraemi
December 09, 2009
Report this review
 
 
Ποίηση
 

Θαρρώ πως απο αυτά που έχω διαβάσει(αν κ δεν ταχω διαβάσει όλα τα δικά σου, να πω την αλήθεια), αυτό μου άρεσε περισσότερο. Κρύβει μέσα του πολύ δύναμη, όμορφα λόγια, είναι πολύ δυνατό ποίημα. Όμως πιστεύω οτι βιάστηκες να το τελειώσεις ή δεν το δούλεψες αρκετά όσο του άξιζε..Γιατί αξίζει να ασχοληθείς πάλι μαζί του και να φτιάξεις τους στίχους σου, όπως να κόψεις κάποιες περιττές λέξεις και να διορθώσεις τα συνταντικτά, ειδικά στους τελευταίους στίχους σου, που να πω την αλήθεια ''χάλασε'' όλο το ποίημα σου.

Δεν είμαι ειδική, ούτε βαφτίζω τον εαυτό μου ποιήτρια. Απλώς ως αναγνώστης, σου μεταφέρω την προσωπική μου γνώμη.

Επαναλαμβάνω, έχει δύναμη πολύ το πόνημα σου. Δώσε μια δεύτερη ευκαιρία και δούλεψε το λίγο ακόμη. Είμαι σίγουρη πως αν ασχοληθείς λίγο ακόμη θα εκπλαγείς κι εσύ ο ίδιος.
Reviewed by dimitraemi
December 03, 2009
Report this review
 
 
Διήγημα
 

Φνινοπωρινό τοπίο

Μου άρεσε πολύ σαν σύλληψη, αλλά το ήθελα πάλι πιο ολοκληρωμένο. Μου φάνηκε οτι τελείωσε απότομα. ΠΙστεύω οτι θα μπορούσες να το αναπτύξεις κι άλλο ειδικά το τέλος. Μου άρεσε επίσης αυτή η αναφορά στον πίνακα.. Θα προτιμούσα αυτή η αναφορά σου να είχε εντέλει μια κάποια πιο ουσιαστική έννοια στην ιστορία σου, αν καταλαβαίνεις τι προσπαθώ να πω..
Επίσης, μικρά συντακτικά λάθη στη γραφή σου, που όμως στόλισαν έστω κ αδέξια την όμορφη εικόνα που μας παρουσίασες. Καθ'ολη την διάρκεια της ανάγνωσης, φανταζόμουν τον εαυτό μου, κάπου κοντά στο παράθυρο και να βλέπω τους ήρωες σου, κυρίως τον παππού που τον συμπάθησα πολύ, δίπλα απο το τζάκι να συζητάνε...Πολύ όμορφες εικόνες, ζεστές για αυτό το φθινοπωρινό τοπίο..

*********************************************************************************
Ευχαριστώ για τα σχόλιά σου Δήμητρα.Θα απαντήσω αμέσως στα σημεία που εύστοχα έθεσες. Το τελείωσα κάπως απότομα για 2 λόγους.Πρώτον δεν ήθελα να το κουράσω επεκτείνοντάς το κι άλλο.Αυτός είναι ένας μόνιμος φόβος μου όταν γράφω πεζό.Γ αυτό και η μικρή συνήθως έκταση των κειμένων μου.Δεύτερος λόγος είναι ότι όταν ξεκίνησα να το γράφω αυτό,είχα στο μυαλό μου άλλο πλάνο.Ήθελα να είναι σε συνέχειες αυτές οι ιστορίες που ο παππούς θα μιλάει στον μικρό για διάφορα θέματα,ενώ παράλληλα θα μαθαίνουμε κ μυστικά της ίδιας της ζωής του παππού.Φυσικά πάλι δίστασα και αποφάσισα να το τελειώσω κάπως απότομα. Το όλο κείμενο είναι αφιερωμένο σε ένα πρόσωπο και στην ουσία γράφτηκε σαν ένα είδος διαλόγου προς αυτό.Δεν είχα καν σκοπό να το δημοσιεύσω αλλά τελικά κ δω άλλαξα γνώμη.Γ'αυτό το λόγο υπάρχουν σημεία στο κείμενο που μόνο αυτή θα καταλάβαινε.Και λογικό είναι αυτό.Σ αυτά τα σημεία ανήκει και το βιολί. Κάποτε υπήρχαν 2 πίνακες.Ένας που έδειχνε ένα φθινοπωρινό τοπίο σε ένα σοκκάκι στο Παρίσι κι ένας άλλος που έδειχνε ένα παρατημένο βιολί.Ήταν δίπλα δίπλα και μετά ο άντρας πήρε το βιολί και η γυναίκα διάλεξε το τοπίο.Ελπίζω να καταλαβαίνεις ε? Εξάλλου ο παππούς(Ηλίας) έχει κάτι που τον βασανίζει.Σαν τύψεις μέσα του για κάτι που έχασε παλιά.Δεν είναι ευτυχισμένος άνθρωπος(μοιάζει σαν το βιολί μέσα στο σκοτάδι..που κάποια στιγμή έπαψε να βγάζει μουσική). Στα ''μυστικά'' αυτά σημεία είναι και το κλειδωμένο συρτάρι.Με ρώτησε τότε το πρόσωπο αυτό ''Τι έχει στο συρτάρι αυτό ο παππούς-Ηλίας?'' και η απάντηση ήταν απλή ''Εσένα''... Όσο για την σύνταξη,ανέκαθεν ήμου των θετικών εγω..σιχαινόμουν γραμματική κ συντακτικό.Αλλά έχετε δίκαιο και πιστεύω με τον καιρό θα βελτιωθώ.Αν και κάποιες φορές επιλέγω σκόπιμα τέτοιες ανακρίβειες. Ευχαριστώ γ τα σχόλια σας με εκτίμηση, Ηλίας
Reviewed by dimitraemi
December 02, 2009
Report this review
 
 
Ποίηση
 

Τέλειο!!! Τα λόγια είναι περιττά...
Reviewed by dimitraemi
December 01, 2009
Report this review
 
 
Διήγημα
 

Θα σταθώ στην αφήγηση του μικρού φανταστικού σου κόσμου. Μου άρεσε όλη η σκηνή που έπλασες γύρω απο το δράκο, μέσα απο κόσμους ξεχασμένους καθώς και οι συμβολισμοί και οι διαιωνίζουσες αδυναμίες των ανθρώπων.
Βάζω 5, επειδή με μετέφερες μέσα στα βάθη των αιώνων, έστω κι αν ήταν λίγο. Θα χαρώ να διαβάσω μια άλλη ιστορία σαν κι αυτή. Συμφωνώ οτι εαν ''επιμήκυνες'' λίγο την ιστορία σου, θα μας έδινες την ευκαιρία να χαθούμε λίγο περισσότερο στη δίνη της αφήγησης σου.
Reviewed by dimitraemi
November 30, 2009
Report this review
 
 
Ποίηση
 

Σκοτεινή ποίηση? Όπου και να το κατατάξεις, ήταν υπέροχο αληθινό!
Reviewed by dimitraemi
November 29, 2009
Report this review
 
 
Διήγημα
 

Ζεστή αφήγηση, μου άφησε πραγματικά μια νοσταλγία καλοκαιρινής αύρας. Γράφεις όμορφα και λιτά χωρίς να βαρύνεις τις λέξεις σου. Ίσως την τελευταία φράση να την προτιμούσα αλλιώς να πω την αλήθεια, ίσως να προτιμούσα τον ήρωα σου να βουτούσε στη θάλασσα επιτέλους με ανοιχτά τα μάτια έτσι για να νιώσει επιτέλους νικητής. Αλλά ο καθένας γράφει διαφορετικά σίγουρα....
Συγχαρητήρια
Reviewed by dimitraemi
November 27, 2009
Report this review
 
 
Ποίηση
 

Συγκινητικά υπέροχο και αυτή η έκρηξη συναισθημάτων, το συνονθύλευμα της μετάνοιας, της λύπης, της αγάπης πως ξεχύνεται σα λάβα που ρέει και ποτίζει τις λέξεις τούτες. Μπράβο.
Reviewed by dimitraemi
November 18, 2009
Report this review
 
 
Ποίηση
 

Πύρινος κλοιός

Ευχομαι να το ακούσω κάποια στιγμή σε τραγούδι...εκεί ειναι η θέση που του αξίζει..

***************************************************************************************
Ευχαριστω κι εγω το ελπιζω να το δω τραγουδι..να δουμε αν μου το φτιαξει ο κλεαρχος...ευαριστω πολυ Αντωνη και Νικο για τα καλα σας λογια..σιγουρα θελω κι εγω να βαλω ενα λιθαρακι στο κλαμπ ..κι εγω με τον λιγοστο μου χρονο χαιρομαι να διαβαζω τα εργα σας και σιγουρα ειναι λογοτεχνικα διαμαντια . – ΧΕΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Reviewed by dimitraemi
November 16, 2009
Report this review
 
 
Ποίηση
 

χειρόγραφα

Δεν ξέρω τι άλλο πια να σου πω...Ειλικρινά τέτοιο ταλέντο συσσωρευμένο μέσα σου...Απορώ πως κι δεν το έχεις εκμεταλλευτεί περαιτέρω.. Στην κυριολεξία το ρούφηξα στίχο στίχο..
Σειρά μου να μπω κι εγω στο ''φαν κλαμπ'' του Sailor

******************************************************************************
απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα ζεστά σου λόγια ήθελα να πω... με τιμάς...
Reviewed by dimitraemi
November 16, 2009
Report this review
 
 
Ποίηση
 

Έτσι...

κι εγώ θα Τον ΔΙΑΒΑΖΩ με μια παράξενη τρυφερότητα

ΒΕΒΑΙΗ πως θα έχω μαγευτεί απ’την αφήγησή Του

μα θα’ναι πιο πάνω απ’τις δυνάμεις μου

να του αρνηθώ τούτη την ΑΠΟΛΑΥΣΗ στην έκφρασή ΤΟΥ

Επίτρεψε μου τούτη τη παρέμβαση στο μικρο αριστούργημα σου, μα δε βρήκα κάτι καλύτερο να σου προσφέρω, ως αντάλλαγμα για τις υπέροχες σκέψεις σου που μοιράζεσαι μαζί μας.
Άριστο.

Τον τελευταίο καιρό λόγω πολλών υποχρεώσεων συν οτι λογω τεχνικού προβλήματος δεν έχω καλή σύνδεση, έχω χάσει αρκετά απο τα πονήματα τα οποία έχουν κατατεθεί. Συγχωρήστε με για αυτή την καθυστέρηση(παλεύω απο χθες να γράψω αυτη την κριτική).

***********************************************************************************
ήθελα απλά να πω ένα ζεστό ευχαριστώ Χριστίνα για την αποδοχή σου... αληθινά με συγκίνησες... περιμένω όπως νομίζω όλοι κάτι δικό σου να απολαύσω ξανά τη γραφή σου...SAILOR
Reviewed by dimitraemi
November 15, 2009
Report this review
 
 
Δοκίμιο
 

Χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρη, μάλον δεν θα το χαρακτήριζα δοκίμιο. Δεν χρειάστηκε να με πείσει για κάτι, γιατί ο σκοπός του δοκιμίου είναι να πείσει τον αναγνώστη του μέσα απο την τέχνη της αφήγησης, της ποίησης κτλ..Τώρα που το καλοσκέφτομαι όμως, με έπεισε ως προς την πρωτότυπη ιστορία, την ικανότητα αφήγησης του συγγραφέα.
Συγχαρητήρια λοιπόν...
Reviewed by dimitraemi
October 18, 2009
Report this review
 
 
Ποίηση
 

Και οι σκιές των δρόμων

Ακολουθούν τους ανθρώπους

Σαν μικρά παιδιά….

Όμορφες σκέψεις, μα οι παραπάνω στίχοι, ζωντάνεψαν ακόμη περισσότερο στο μυαλό μου...
Reviewed by dimitraemi
October 11, 2009
Report this review
 
 
59 results - showing 16 - 30 1 2 3 4 Αποτελέσματα ανα σελίδα:
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: