Sub Menu

Eίσοδος Μελών

Who's Online

Έχουμε 1326 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να προβάλλουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας σε όλον τον κόσμο.

Εκτύπωση PDF
RSS
Logo Gate * Άρθρο Επιμύθιον της ψευδορρημοσύνης!
 

Επιμύθιον της ψευδορρημοσύνης! Hot

 Επιμύθιον της ψευδορρημοσύνης!

Επιμύθιον της ψευδορρημοσύνης!

♦ Στους ύστερους αριθμούς της καλοκαιρίας. Ο μορφασμός σκέβρωσε το χαμόγελο και το αντιλαμπύρισμα στην οριζόντια επιφάνεια της απε­ραντοσύνης έδωσε στον εφιάλτη τον επιθετικό προσδιορισμό της καλής μαρτυρίας.

Στου Αυγούστου τα υπόλοιπα οι ματιές με­λαγχολικές περιέγραψαν τους επερχόμενους δαίμονες και ο βοριάς, περιστρεφόμενος πλα­νευτής, παρέδωσε στα χαμηλά της σελίδας τη σκόνη της επιστροφής.

♦ Σιωπηλά τα τελευταία αγγίγματα και τα στό­ματα, περιφραγμένα χάσματα, αναστατώνουν βιαστικά τις καταλήξεις των στιγμών, αφήνο­ντας από καιρού εις καιρόν μακρόσυρτο θόρυ­βο επιμανούς νοσταλγίας.

Ο ακτινοβόλος στην επιμονή του, σκαλωμέ­νος στο στερέωμα περιπαίζει με τα χρώματα τη σύνθεση και βιαστικά τα βήματα φανερώνουν τον εκνευρισμό της εγκατάλειψης. Εμμονές των στοιχείων, παραπλάνηση γραμμένη στα πλευρά των ίσκιων που μονολογούν την απόγνωσή τους.

♦ Εφήμερα παραστρατήματα αληθοφανούς περιεχομένου, ερωτικός λόγος περιορισμένων λεξημάτων και σφραγισμένες εκφορές να απο­κρύπτουν την πρωτογενή ερμηνεία των επιθυ­μιών.

Και στα κατάστιχα των επιφανών η ανθρωποφαγία, κείμενο της κρίσεως, προτεραιότητα των αιλουροειδών γυαλιστερών επιδερμικών διπόδων, σκεπασμένη παράγκα πολιτικής ξύλινης αποκλίσεως, γεμίζει με λάσπη το μπερδεμένο συμπέρασμα.

♦ Και ένα τραγούδι χιλιοειπωμένου ρυθμού αφήνει στο ακαταλόγιστο την αδιαφορία του συναισθήματος, ενώ μεταμφιεσμένα τα κύματα αναμασούν την καταντημένη έννοια της ελπιδο­φόρας αναπαραστάσεως.

Υπάλληλοι αστειογραφήματος νηπιακής καθοδηγήσεως, σιδερωμένοι επισκέπτες καλο­στημένου σχεδιαγράμματος αποπροσανατολί­ζουν κινδυνολογώντας τη διαδρομή της ανα­πνοής.

♦ Αναγγελίες με τις διαφορετικές προθέσεις να επισυνάπτουν τις λεπτομέρειες αναλόγως των περιστάσεων και κατακαημένο το διαπόρημα πασχίζει στην ανοιχτωσιά των επιφωνημά­των να βρει την επόμενη παράγραφο.

Άνεμος πολυφωνικός κατεβαίνει απ’ την πλα­γιά της χειροποίητης κλίμακας. Στους σμιλευ­μένους βράχους των παλαιότροπων εκδηλώσε­ων της μυθολογίας. Στα κρατημένα χώματα με την πέτρα να αγκαλιάζει στο περιχάραγμα τα ροζιασμένα δάχτυλα της αγωνίας. Περίτεχνα αριστουργήματα, γειρτές κολώνες, θόλοι επουράνιοι, φωλιές ερωτικές ακουμπισμένες στην κρυφή θωριά των αναμνήσεων.

♦ Ανεμοδαρμένα τα επιφθέγματα υπονοούν τα μυστικά της αφηγήσεως και οι λιθόκτιστες παρενθέσεις περικλείουν τη μοναδικότητα των στιγμών. Η λεπτομέρεια ερυθρόχροη δίνει στην ενοχή το χρώμα της, όταν στα μισόκλειστα βλέ­φαρα η κόρη ζωγραφίζει την αμαρτία και στα φεγγάρια μικρά γράμματα δίνουν στη θάλασσα τα τρία πρωτογράμματα.

Νύχτωσε! Τα πράσινα φανάρια άφησαν την κορμοστασιά τους να πέσει στο πλακόστρωτο. Γαληνεμένη η αυτοκράτειρα έβρεχε με τον παρορμητισμό της την προκυμαία. Ερημία! Αργο­πορημένοι περαστικοί, αδέσποτοι ικέτες, παρα­μιλούσαν ανασταίνοντας την ύπαρξή τους στο σκοτάδι.

♦ Και ένα τίποτα τρισυπόστατο πίσω απ’ τον ασπρότοιχο να αφήνει στα νύχια του το λευκό της απουσίας.

Στη νήσο!

♦ Τη νύχτα, όταν οι φωτιές καίνε στα σωθικά και οι ψίθυροι πολύφημοι Κύκλωπες ψάχνουν στις ακρογιαλιές το χαμένο ψευδολόγημα.

Εν Τήνω!

♦ Στου βαρυόργητου βοριά την πρωτοκλισία.

Στην ακατάφραστη αισθαντικότητα του το­πίου.

♦ Η επιτέλεια!

Mυογράφημα

Περιστατικό καλοκαιρινής νυχτός. Πελώριος με τα χέρια να κουμπώνουν στα γόνατα. Πελαγίσια μαλλιά φουρτουνιασμένα μακριά. Ηλιοκαμένος με τη θλίψη της αλμύρας να στέκεται στο τελείωμα της ματιάς. Με το σκαρί στην μπούκα να βολοδέρνει στα απανωτά ρήματα της θάλασσας. Όρθιος κρατώντας τη ρότα στο πράσινο σημείωμα. Να σκεπάζει το σχήμα το ράπισμα του μαΐστρου και το κύμα αυθάδεια της οργής να κρύβει την παλληκαριά στον αφρισμένο θυμό της ποσειδώνιας αναφοράς.

Στην αποβάθρα. Μαζεμένα τα σχόλια. Φωνήεντα διακεκομμένα, φράσεις μπερδεμένες. Ντοπιολαλιές της ναυτοσύνης, οδηγίες φωναχτές στον Οδυσσέα της στιγμής. Κι η λύσσα του βοριά να σπρώχνει τις λέξεις στις ράχες τις λευκές και μια να χάνεται το φως, μια να ξεφεύγει η αναπνοή μέσα απ’ το υγρό στοιχείο και να δίνει στα επιφωνήματα την επανάληψη της αγωνίας.

Η πλώρη ξεπρόβαλε. Το ταξίδι άφησε πίσω το καθιερωμένο του φόβου. Το τρεχαντήρι λικνίστηκε με χάρη αφήνοντας το αντιμάμαλο να χαϊδέψει τα πλευρά του. Το χοντρό σχοινί το υποδέχτηκαν τα υψωμένα χέρια. Σκάλωσε στον μόλο η ταλαιπωρημένη ψυχή.

«Καλησπέρα, καπτάν Γιώργη».

Ένα χαμόγελο βρεγμένο και ένα αντίδωρο απλωμένο στο σκαμμένο πρόσωπο.

Στην αποβάθρα!

Μόνος. Το πλήθος απεσύρθη. Τα κίτρινα δίχτυα, να σπαρταρά η ψαριά. Και οι σταλαγματιές να κεντούν στο πλακόστρωτο τα κρυμμένα χρώματα.

Της θάλασσας!

Γιώργος ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ (Το Ποντίκι)

Κριτικές Χρηστών

There are no user reviews for this listing.

 

 
 
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: